Op zaterdag 3 mei is het feest in Geel, want Larum Fietst viert haar tiende verjaardag. En dat jubileumjaar gaat niet onopgemerkt voorbij. Op het tienjarig bestaan verhuist het evenement naar een grotere locatie en worden er 2.500 fietsers verwacht.

De wielertoeristenclub van KWB Larum organiseert ieder jaar Larum Fietst, een wielerevenement waarop zowel families als recreanten de mooiste plekjes in of langs de Kempen te ontdekken. Op het programma staan familietochten van 20 en 45 km en wielertoeristentochten van 80, 120 en 160 km. “Nieuw dit jaar is het parcours van 180 kilometer”, vertelt één van de organisatoren, Wim Van Hout. “Deze route loopt langs een vlak tot licht glooiend parcours tot voorbij Sint-Truiden, dat zowel de Kempen, Limburg als Brabant doorkruist.”

Grotere locatie
De eerste editie van Larum Fietst lokte 10 jaar geleden zo’n 700 deelnemers. Ondertussen staat het huidige record op 1750 deelnemers. “Dit jaar mikken we op we 2500 fietsers”, zegt Wim Van Hout. “Daardoor dringt zich de noodzaak van een nieuwe, grotere locatie op. De startplaats van het evenement bevindt zich hierdoor niet langer in de Larumse Parochiezaal, wel in Sporthal Axion nabij Hogeschool Thomas More. Deze locatie biedt tal van voordelen, zoals een ruimere parking, een grotere zaal en douchemogelijkheden. Ook zal de fietsenstalling bewaakt worden. In totaal zullen er een 100-tal vrijwilligers zijn die alles in goede banen moeten leiden”.

Groepsactie
Ter gelegenheid van het jubileumjaar is er een speciale inschrijfactie. Groepen vanaf tien deelnemers kunnen zich vooraf inschrijven. “Per tien betalende tickets krijg je een elfde ticket gratis en ontvang je een Telenet ass-saver spatbord. Ook bedrijven worden aangespoord deel te nemen. Voor hen bestaan er speciale formules”, aldus Wim Van Hout. “Maar ook ter plaatse kan er ingeschreven worden aan 5 euro per deelnemer. Kinderen betalen slechts 2 euro.”

In de watten
“We willen de deelnemers ook echt in de watten leggen”, weet Wim Van Hout. “Elke deelnemer kan, afhankelijk van de afstand, tijdens de tocht genieten van één of meerdere hapjes en drankjes en krijgt er achteraf een groot bord pasta en een gratis consumptie bovenop. Er is livemuziek voorzien van lokaal talent ‘De Nootoplossing’ en voor de kinderen is er aangepaste animatie.”

Meer informatie over de vertrekuren en verschillende parcours vind je op www.larumfietst.be